torstai 5. toukokuuta 2011

Ruokaisa kanasalaatti

Hahaa! Ensimmäinen ruoka-postaukseni! Wohou! 

Mietin aamusta, että mitähän järkevää tänään tekis ennen työmaalle marssimista. Katsoin jääkaappiin ja aika tyhjältä näytti. Kasviksia oli paljon, ja kanapaketti nökötti yksin jääkaapin vasemmassa nurkassa. Etsin jotain järkevää ruokaohjetta kotikokki.net:istä, mutta en löytänyt mieleistä. En halunnut tehdä taas kanapastaa, tai kanaa ja riisiä, joten päädyin ruokaisaan salaattiin. Jääkaapista löytyneistä aineksista tuli iso annos, mutta mitäpä tuosta, syön vielä illalla ja vaikka huomennakin samasta annoksesta. Hyvää tuli!

Tässä tallainen alustava ohje, jos joku halua kokeilla samaa kotona. Grammamäärät ym. on ihan viitteellisiä, mut hieman antavat kuitenkin osviittaa siitä, miten paljon tein tuota.


Tuota juustodippiä flänähti liikaa :D


400g Atrian hunajamarinoitua kanaa
200g Jäävuorisalaattia
½ Omenaa
1 prkl Ananasta
2 viipaletta täysjyvä leipää
1 Tomaatti
Runsaasti kurkkua
Viipale sinihomejuustoa
Lisäksi salaatinkastiketta oman maun mukaan.
(Lisäsin myös Pirkan juustodippiä (nam!))
Mausteita oman maun mukaan (esim. sitruunapippurirouhetta) 






Ensin paistoin kanat pannulla. En maustanut juuri ollenkaan, koska pidän kanan mausta sellaisenaan. Samalla kun kanat paistuivat, pilkoin jäävuorisalaatin ja otin suuren salaattikulhon. Paloittelin kurkun, tomaatin ja omenan pieniin paloihin ja lisäsin ne salaattikulhoon jäävuorisalaatin kaveriksi. Lisäsin kypsät kananpalat ja laitoin ananakset pannulle. Kun ananakset olivat valmiina, laitoin pannulle kaksi viipaletta täysjyväleipää, jotka oleilivat pannulla öljyn ja mausteiden kanssa jonkin aikaa. Halusin leivänpalojen olevan rapeita, joten laitoin ne vielä hetkeksi pannulta paahtimeen. Tämän jälkeen paloittelin ne pieniksi neliöiksi ja lisäsin salaattikulhoon kaikkien muiden eineisten kanssa. 

Lisäsin lautaselle vielä palan sinihomejuustoa, jota rakastan yli kaiken. Kaveriksi valkosipulisalaatinkastiketta ja pirkan juustodippiä. Lopputulos oli yyylii hyvää, vaikkei kuvan asettelu olekkaan mikään kovin nätti. Tätä teen vielä uudelleenkin :) Ja mitä tuossa laskeskelin, jos tekee yhtä paljon kuin minä, tässä on ainakin se kuusi annosta. Lisäksi laskin, että tän pitäis olla myös vähähiilihydraattinen annos. Eniten hiilihydraattia tuli leivänpaloista, mutta nehän voi sitten jättää pois, jos niin haluaa :) (n. 12g/annos)



2 kommenttia:

  1. uh, tuli ihan nälkä ku luki ton. Näyttää tosi hyvältä. Ite tietty jättäisin homejuuston pois ku en siitä tykkää mut se on mielipidekysymys... nyt on kyllä pakko lähtee kauppaan hakeen ruokaa!

    VastaaPoista
  2. Jos jättäisit leivän pois niin hiilaria suurinpiirtein nolla :)

    VastaaPoista

Anonyymi kommentoija, ilmoitathan nimimerkkisi!