tiistai 22. helmikuuta 2011

Migreeni

" Migreeni on neurologinen sairaus, joka voi aiheuttaa voimakkaita päänsärkykohtauksia ja siihen liitetään yleensä tavanomaisesti näköaistin häiriöt. Migreenitilaan voi liittyä useita eri oireita, kuten haukottelua, ärtyvyyttä, ruokahalun muutoksia, kipua, pahoinvointia, oksennusta ja unihäiriöitä. Myös sekavuutta ja muita psyykkisen häiriön kaltaisia oireita voi esiintyä. Migreenitilan aikana henkilö on tavanomaisesti aistiherkkä valolle, äänille ja hajuille. Kipua kuvataan tavanomaisesti sykkiväksi ja toiseen aivopuoliskoon sijoittuvaksi, mutta se voi olla myös molemminpuoleista. Liikkuminen kohtauksen aikana pahentaa kipua. "

Tän postauksen otsikoksi olis sopinu "ottää päähän prt 2". Tänään koin elämäni ensimmäisen migreenin. Vittu että oli kamalaa, poru pääsi, ei voinu mitää. Olin iltavuorossa ja siinä neljän maissa alkoi aivan järkyttävä jomotus, joka tuntu koko päässä. Yleensä mun pääkipu tuntuu toisella puolella päätä ohimossa, jos tuntuu. Mulla on muutenki niin harvoin pää kipeä, että lähinnä lamaannun täysin jos näin käy. Tää kerta oli aivan totaalisen erilainen.

Silmissä sumeni, tärisin, yökkäilin, pää melkein räjähti. Kassalle mennessä piti ottaa seinistä kiinni, koska huippas niin vitusti. Takahuoneessa kenailin tiskialtaaseen ja yökkäilin. Oli onneksi niin hiljainen ilta, ettei tarvinnu tunnin sisällä olla kassalla kuin 5-7 kertaa. Yheltä vakiasiakkaalta kysyin buranaa, ei ollut, mutta lupautui käymään naapuripubissa kysymässä kaveriltaan. Meni viitisen minuuttia ja tämä asiakas tuli mukanaan kuulemma 800 mg burana. Meinasin pussata sitä miestä. Teki oikeesti mieli mennä polvillensä ja pussata maata sen jalkojen alla. Oli aivan mahtava tunne, kun jomotus alkoi laantua pikkuhiljaa. Tilannetta vois kuvata lähinnä sanalla "hurmio". Työvuoron päätyttyä ei enää sumennut silmissä, enkä enää tärissyt tai yökkäillyt. Onneksi. Kotiin päästyäni jomotus vielä tuntui, mutta olin oma itseni onneksi. Nappasin vielä panadolin ja nyt kirjoitan tätä.

Keskiviikkona luvassa Sulka ry:n Monotanssit viihdemaailma Ilonassa. Me likeyy! Mun työ on tulossa taasen kaikki ihanat ja muutama uusikin kasvo. Voisin kuvitella että Herra Humalakin käy pistäytymässä. Hän on varsin tervetullut, varsinkin kun en ole häntä tavannut nyt muutamana viikonloppuna. Ah, ihastuttava heppu!

Perjantaille luvassa pikkuveljen vala Niinisalon tykistöprikaatissa, josta jatkan Jurveliin isin ja äitin työ. Illaksi luvassa kaverin synttärit, joihin voisin harkita pyytäväni seuralaiseksi Herra Humalan pikkuveljen, Herra Hiprakan. Jos kuitenkin Herra Hiprakka sanoo olevansa kiireinen, eikä pysty kyseisenä iltana tapaamaan minua, ajattelin  sen sijaan viedä autoa lenkitettäväksi. Saapi nähdä. Jurvan hotskussa olis luvassa Basic Element, OU MAI GAAAAAAT! Hyvä jos ees tiedän koko bändiä ja kehtaavat pyytää 18e sisäänpääsystä, jonka päälle vielä 2e narikka. Siis mitä vittua?! Tässä vaiheessa mun vasta pitäis sanoa OU MAI GAAAAAT.

Jurvassa käynti on muutenki niinku kakspäinen miekka. Siihen uppoaa ja  joskus aivan liian syvälle. Yleensä homma etenee niin, että meikäpoika pääsee pelipaikalle, kaikki mätänee kotona ja hokee "emmä ny, kattotaans ens vknloppuna". Mutta sitten on kuitenkin niitä ihan mielettömän hienoja reissuja, jotka vien hautaan asti. Näitä kertoja vain on niin harmillisen vähän. Jurvasta tulee aina mieleen Laihia. Vittu jos pääsis sinne taas pitkästä aikaa aiheuttamaan pahennusta. Laihia-reissut on kyllä aina aivan mielettömiä, osakseen myös siksi, että Herra Humala ottaa tällöin mukaansa koko sukunsa. Siitäpä vasta riemu repeää. Mmmm, I'm Loving it!

Kello on oikeesti jo kaks yöllä. Mun pitäis mennä nukkumaan. Olipas mukava vuodattaa. Good night everyone!

2 kommenttia:

Anonyymi kommentoija, ilmoitathan nimimerkkisi!