tiistai 3. toukokuuta 2011

HHGT 2011



... eli Hilpeät Hörppijät Goes Tallinna.

Aluksi ajattelin olla tylsä, enkä kertoa koko reissusta mitään. Sitten päätin, että teen jonkinlaisen yleiskatsauksen, mutta sitten pitäisi karsia pois kaikkea omaa niin paljon, jos haluaa yleisellä tasolla puhua. En tiijä enää itekkää et mitä kirjotan ja miks ja ääääää! Mä nyt teen sitten vain tällaisen oman näköisen postauksen tänne. Ainoo mitä voin sanoo, oli et ihan vitun huippu reissu, haluan lähtee ens vuonna uudestaan!

Reissu "alkoi" tiistaina 26.4 niin, että Heidi rakkauspakkaus tuli tänne mun kämpille illalla. Siinä sitten oleskeltiin ja vähän juopoteltiin. Mikko-poika nakkas meidät sitten Karmaan, jossa oli aloitusbileet. Tottakai Heidin kanssa piti maistella hieman alkoholia lähdön kunniaksi ja loppuillasta oltiinkin aika tuhdissa humalassa (yllätys). Karmassa siis tutustuimme kanssamatkustajiin ja nautimme virvoitusjuomista. Karmaan oli joka tapauksessa pakko mennä jossain vaiheessa, koska HHGT-bussit lähtivät liikkeelle Karman takaa klo 03:00 tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Noin viittä minuuttia ennen lähtöä tajusimme, että tässähän tulee kiire! Oltiin Heidin kanssa vielä ihan rauhassa tupakalla kun tajusin, että kaikki ovat jo hakemassa kamojaan ja lähdössä ulospäin. Kiireellä vessakierros ja narikasta kamat mukaan! Tässä vaiheessa Heidi oli niin tumuissa, että oli ihan hyvä, että ees toinen meistä tajus missä mennään.




Vähä tykkään näistä kuvista ku molemmat nauraa
taas jollekki yli järkevälle aiva hies! <3


Karmassa Tiistaina :)

Busseihin päästyämme Heidi sammui NAPS ja minä etsin hyvää nukkumisasentoa. Nukuin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä noin tunnin. Pirkkalan ABC:llä pysähdyimme noin puoli kuusi aamulla ja päätin syödä aamupalan. Olo helppas ja Heidikin alkoi heräilemään.

Joka tapauksessa: jossain vaiheessa päästiin Helsinkiin ja siellä laivaan. Laivassa oli kyllä niin vitun lujaa väsy ettei mitään rajaa. Laivalla katsastettiin paljoko Escadan uusin kesätuoksu Taj Sunset maksaa. Laivalla 45e ja myöhemmin kun maissa katsottiin, 51e! Omg! Halusin ostaa tuon tuoksun siskolleni kiitoksena kaikesta avusta, jonka oon saanu siltä muuttoon ja kaikkeen muuhunkin liittyen. Oli kyllä ihana antaa se siskolle sitten reissun jälkeen. Antaisin useammin kaikille isoja ja kalliita ja hyviä lahjoja, koska oon kaikille aina elämäni velkaa, mutta raha sanoo aina ei :( (Mutta KIITOS Heidi, u made it possible!). Hajuvesien tutkiskelun jälkeen hakeuduttiin istumaan. Kuinkas kävikään, simahdin tuolille ja nukuin hyväisen aikaa. Heräsin siihen ku perse alkoi puutumaan ihan saatanasti. 

Krooh pyyyyhh,, zzzzz
Alkuperäiseen aikatauluun oli tullut muutoksia, ja menimmekin vierailemaan SuperAlkossa jo päätyämme maihin. Mun mielestä paljon parempi näin, koska tässä vaiheessa kaikilla oli vielä varmasti rahaa, koska kukaan ei ollut vielä ehtinyt niitä syytää Tallinnan ihanuuksiin. 

Itse ostin 10x0,5l 40% =43e. Näitä kaksi, koska pikkuveljeni tilasi toisen paketin itselleen. Tämän lisäksi nappasin kaksi 0,5l 80% mukaan itselleni "pieneksi kivaksi". SuperAlkoon meni kaiken kaikkiaan omiin juomiini 61 euroa. Heidi osti muutaman kaljalavan ja oltiinkin ekoja jotka oli ostoksensa tehneet ja lastanneet ne jo aikaa sitten  bussin tavaratilaan. 







SuperAlkon jälkeen siirryimme Tallinan keskustassa sijaitsevaan Hotelli Viruun, joka siis vastaa suomen Sokos-hotellia. Se on vissiin samaa ketjuakin? Pakosta. Joka tapauksessa, meidän huone sijatsi kymppikerroksessa. Sisään päästyämme tajuttiin, että huone oli business classin perhehuone, todella iso ja vessassakin oli amme ja kaikkea! <3 <3 <3 Sängyt nätti siinä vaiheessa todella kutsuvilta ja pehmeiltä, mutta pidettiin Heidin kanssa pintamme. Melkein!




 
Maisemakuvia hotellihuoneen ikkunasta, toi kirkko tuolla on vissiin Olevisten kirkko?

Ton vastapäisen hotellin ikkunasyteemi on kyllä hieno.


Lähdettiin hotellilta saman tien ostoksille. Minäkin löysin tosi kivoja vaatteita! Löysin kaks toppia, jotka sopi toisiinsa, ja sit siihen päälle mustan sellasen liehutakkihommelin. Tose kewl! Ostin nämä siis Viron Seppälästä, jota ei muuten voi kuuna päivänä verrata suomen Seppälään. Ihan eri paikka, oikeesti. Viron Seppälään  verrattuna Suomen Seppälät on lähinnä masentavia, suttuisia ja täynnä erinäisiä rättejä, jotta vastattaisiin mahdollisimman hyvin koko kansan tarpeisiin. Viron Seppälä oli muodikas ja myytävät vaatteet oli harkitumpia. Viron Seppälästä ei nelikymppinen nainen tuulipukua ostaisi!

Anyways, mentiin myös syömään Heidin kanssa. Käveltiin molemmat ihan vitun nälkäisinä pitkin poikin Vanhaa Tallinnaa, kun nähtiin jossain pikkukadulla pieni ravintola. Katottiin ikkunasta ruokalistaa, josta me ei ymmärretty mitään, joten päätettiin mennä sinne. Paikan nimi oli Ribe.



Hei sisään astuttuamme tajuttiin, että ollaan nyt kyllä sellaisessa ravontolassa, että opiskelijat/krapulaiset ei varmaan ole ihan jokapäiväisiä asiakkaita. Myöhemmin todella mukava ja puhelias tarjoilija kertoi, että Ribe on toiseksi paras ravintola koko Virossa. Ravontolan ruuasta, palvelusta ja sisustuksesta päätellen tarjoilija ei valehdellut, ainakaan kovin paljon. Seuraavassa kuvia sapuskoista! Mun syömingit maksoi 37e, Heidin 30e. Virossa ehkä paljon, mutta kun ajattelee mitä Suomessa olisi pitänyt maksaa samasta, oli paikka loppujen lopuksi halpa.


Fine Dining ja WTF-ilme :D

Minä taas selitän jotain tosi mahtavaa.. Taustalla muuten se kiva tarjoilija!
Mun alkuruoka: Kampasimpukoita ja jotain mätiä.
Listan kallein alkuruoka, 9e.

Heidin alkuruoka, vuohenjuustoa ja ilmeisesti
jotenki erikoisesti paahdettua leipää. Hintaa en muista.
Mun pääruoka, myöskin listan kallein, vaiko toiseksi kallein.
File Mignot tai joku listassa luki. Ensimmäinen pihvini mediumina btw!

Heidin pääruoka oli vähän arvoituksia täynnä. Mietittiin,
että se on jotain lintua, mutta ei kanaa tai mitään
muutakaa arkipäiväistä. Pääteltiin et kyseessä on varmaan viiriäistä?

Otettiin molemmat sama jälkkäri; juustokakkua muistaakseni, ja
vaniljakastiketta. Mukana tuoreita marjoja <3 Oli kyllä NIIN HYVÄÄ!
Ruokailun jälkeen kierreltiin vielä kauppoja ja haettiin illaksi juominkeja. Oltiin takas hotellilla joskus kasin aikaan ja käytiin suihkussa ym. Mulla ei meinannut sitten millään laskea.. tai siis, laskihan ihan jees, mut vittu kasikymppinen ei tuntunu missään?! Mitä vittua?? Yritin kitata sitä vaikka kuinka mut missään  ei tuntunu miltään. 

Kun oltiin valmiita, suunnattiin Heidin luokkakavereiden Jennin ja Henriikan kanssa Tampereen vahvistusten hotellihuoneeseen. Siinä juopoteltiin ja minäkin sain  apua tähän mun "humalaongelmaan", sillä Henriikka kipaisi hakemassa Salmaripullon. Salmaripullon jälkeen alkoi hieman muisti pätkiä jännästi ja huomasin olevani kännissä kuin ankka. 


Tää on  siltä "kukka-aukiolta".

Jossain vaiheessa iltaa ollaan Heidin kanssa siirrytty keskustaan kohti Vanhaa Tallinnaa. Matkan varrella tutustuttiin Mikkoon ja Anttiin, joiden kanssa vietettiin koko loppureissu. Ihan huippuja tyyppejä! Tästä meidän neljän sekoilusta löytyy kyllä muutama videokin, mutta en jaksa laiskuuksissani niitä juutuupiin ladata. Illan aikana käytiin "erinäisissä baareissa". Joskus kolmen jälkeen Heidi alkoi olla niin naatti, että hinauduttiin kohti hotellia. Heidi meni suoraan petiin, mutta minä päätin mennä Viru Hotellin alakerrassa sijaitsevaan yökerhoon, josta löytyi oikein mukava jätkäporukka, joiden kanssa olin aamu viiteen (?) asti. Vängätiin jos jotain ja naurettiin ihan hulluina! Ihan huipputyyppejä! Jos nimiä pitkää hakea, niin tietysti Juha, jonka tunsin jo ennestään, Sitten oli Antti ja sitten vielä tämä yksi tyyppi, jonka nimeä en vieläkään muista, mutta jota kutsuin silloinkin Jormaksi. Jossain vaiheessa olen joka tapauksessa hinautunut nukkumaan.

Heräsin torstai-aamuna ennen kymmentä pirteänä ja siivosin siinä huonetta ja yritin herätellä Heidiä, joka kärsi tapansa mukaan ihan järkyttävästä kanuunasta. Mulla on hyvin harvoin yhtään mikään. Heidin mielestä se on tosi epäreilua :D Yhdentoista aikoihin mentiin syömään aamupalaa tietysti Antin ja Mikon seurassa. Mikolla oli ihan järkyttävä krapula! :DDDDDD Raukkaparka, silmät ihan punaset ja muutenki näytti siltä et hetkenä minä hyvänsä sen pää räjähtää käsiin.

Kahdentoista aikoihin alkoi matka kohti Suomea. Oltiin Mikon ja Antin kanssa koko laivamatkakin ja naurettiin ihan paskana kaikelle yli järkevälle. Tässä vaiheessa olin itse ainakin tosi onnellinen että pääsee ensyöksi omaan sänkyyn nukkumaan. Mulla on muutenkin tapana olla vähän kränkkyinen kotiintulomatkoilla, koska haluan vain nopeasti kotiin. Muttah, tällä kertaa homma eteni ihan eri tavalla! Noin klo 16 oltiin päästy laivasta Helsinkiin ja matka kohti Seinäjokea alkoi.

Antti ja Mikko posettaa laivan kannella. Taustalla Helsingin satama.
Bussimatka meni ihan jees hienosti. Mikko-herra riipaisi uudet kännit, ettei tarvitsisi krapulasta kärsiä. Myöhemmin Heidin kanssa mietittiin, että pitäisiköhän sitä itsekin vähän maistella jotain.. hmm.. tuumasta toimeen! Vittu mä olin känässä kotiintulomatkalla. Eikä ollu ees hankalaa! Viina laski ja vaikutti ihan eri tavalla kuin edellisenä iltana. Mietittiin Heidin kanssa että vittu ollaan alkoholisteja, kolmen päivän ränni eikä tee ees tiukkaa :DDDD



Loppuilta menikin sitten oksentamisen, kännisekoilun, ruuanlaiton ja sammumisen merkeissä mun kämpillä. Sitä ruokaa oli kyllä ihan seinillä asti ku kännissä Heidin kans sekoitetiin kastiketta :DDDD Seuraavana päivänä oli kiva siivota! :D

Yhteenvetona koko reissusta voin sanoa sen, että tulevaisuudessa HHGT:n järjestäjien tulisi miettiä koko konseptin vaihtoa tälläiseen hotelliyöhön. Olin HHGT:llä viimekin vuonna, ja jotenkin tämän vuoden reissuun verrattuna tuntuu, että viime vuonna jäätiin paitsi jostain. Hotellihuone oli ihan huippu homma, eikä hintakaan noussut taivaisiin sen vuoksi. Kaikki oli tosi hyvin järjestetty, kiitos siitä Artolle! Ensi vuonna uudelleen!

4 kommenttia:

  1. Ihana kirjoitus! Mä en varmaan jaksa tehdä, tulis muutenki aika samanmoinen ku sulla :)

    VastaaPoista
  2. Ootko muuten huomannu että Antti ja Mikko taitaa olla tuola Karmakuvaski? Istuu siinä pöydäs ja Antilla on joku ruutupaita päällä.. Näyttää ainaki niiltä :)

    VastaaPoista
  3. Joo huomasin sit jälkeen päin et ne on siinä kuvassa! Ja muutenki vähä outoa ku ei huomattu niitä yhtää menomatkalla tai mitää vaikka oltiin samas bussis :D Mietiin sitäki et voi tulla pian niin samanlaaset kirjotukset HHGT:stä et linkitä vaikka tää kirjotus sun blogiin tai jotaki :D Nii joo, ja sopiihan se sulle et oon laittanu sunki ottamia kuvia? Pitääs muute laittaa kuvia uploadaamaan ni saisit säki niitä..

    VastaaPoista
  4. Joo tottakai sopii :) Joo voisin linkittää muutes! Hjuva. Mä voisin kyllä joku pvä tulla käymäänki ja ottaa tikulle ne kuvat niin menis helpommin!

    VastaaPoista

Anonyymi kommentoija, ilmoitathan nimimerkkisi!